Dessa knäckebröden är ljuvligt goda och extremt lättbakade. Har du tid bakar du två eller tredubbel sats för de går åt som smör i solsken. Receptet står även på baksidan av Risentas majsmjölspåse.
Gör så här:
Ingredienser:
2 dl majsmjöl
0,5 dl olja
2 dl kokande vatten
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
(1 msk mortlade fänkålsfrön) om man vill
Topping
flingsalt
frön
Ugn 150 grader, grädda i mitten av ugnen i ca 45 min.
Blanda ihop alla ingredienser utom toppingen. Det ska bli lite kletigt.
Klicka ut smeten på bakplåtspapper. Lägg ett smörpapper ovanpå och kavla ut tunt.
Toppa med frön och flingsalt. Tryck fast dem lite lätt med kaveln.
Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i 45 min. När det svalnat efter gräddningen så ska det vara sprött och lätt att bryta isär. Annars behöver det extra tid i ugnen.
Ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar