måndag 6 februari 2012

ServettRos

Här får du ett tips på hur man gör en vacker ros av en servett. När vårt MUMS-gäng (Madonnornas Underbara Matlagnings Sekt) skulle träffas hos Viveka och laga mat hade hon dukat med dessa fina rosor. Blir man lite kladdig så bara duttar man lite runt munnen och känner sig allmänt fisförnäm. Kommer aldrig glömma det marinerade grillade rådjursköttet vi åt den kvällen. Oh la la.

Passar fint att duka med på ALLA HJÄRTANS DAG!
andra tips för festen
Servettpion
servettringar av toarullar
sevettringar av järntråd
partymasker
vimplarNär jag hade lärt ut servett-tricket till mina barn så hade vi rosor överrallt i olika färger och storlekar. Det är lite pyssligt men inte svårt.

Så här gör man:

1.Vik ut servetten och klipp bort den vikta kanten.


2. Vik den som ett dragspel precis som när man gör smällkarameller.


3. Tag remsan du klippte bort och knyt ihop på mitten.


4. De flesta servetter består av flera tunna lager. Separera de tunna papperna och dra isär upp mot mitten. Detta är lite pilligt för det är svårt att få isär dem, man får gnugga lite mellan fingraran så delar de lättare på sig. fortsätt så tills alla lagrena är delade och uppdragna mot mitten. FÄRDIGT!

 Vill man ha en ännu tätare ros så kan man lägga två servetter på varandra från början. Testa med olika färger på servetterna.

2 kommentarer:

  1. Åh vilken fin ros! Själv har jag faktiskt gjort såna där rosor i silkespapper. De blev både röda, gula och rosa! Vad roligt att hon heter Viveka. Det heter nämligen jag med.

    Riktigt fin blogg du har!
    Kram Viveka / http://vivve.blogg.se/

    SvaraRadera
  2. Tack viveka, kul att du gillar bloggen, försöker uppdatera med nya ideer ett par gånger i månaden. Det finns även beskrivning på en servettpion i vitt. har lite mer rundade blad.

    SvaraRadera