måndag 30 december 2013

Tavla av pappersrullar

I februari 2013 fick jag influensa. Jag hade då sett någon göra en vas av pappersrullar och tänkte att jag ville testa det. Under två veckor hostade jag och rullade tidningspapper, kunde inte sluta med något av det.

 Det blev väldigt många rullar.

 Då kom jag på idén att komponera dem till en tavla. Förr i tiden sydde jag mycket i lapptäcksteknik och man kan säga att detta är en lapptäckskomposition. Det är 400-500 rullar på varje tavla.
storlek: 130 cm x 130 cm

storlek: 110 cm x 110 cm
Närbild

I mitt vardagsrum
Jag sorterar rullarna efter färg i olika burkar.

Här är andra tavlor jag gjort: http://hemgjord.blogspot.se/search/label/tavlor


Så gjorde jag dessa tavlor:Till tavlan i svart ram är varje rulle gjord av en hel sida ur ett magasin. Till tavlan med orange ram delad jag varje sida i två delar. Därför är storleken på tavlorna olika trots att jag gjort lika många rutor.
                                  Jag rullade på en vanlig blyertspenna. Börja från hörnet.
                                        Limma på hörnet för att fästa ihop rullen.


Jag klippte upp kvadrater av papper som jag limmade upp rullarna på. Man får mäta rullarna och kapa av dem i ändarna.

Sedan monterade jag upp dem på en playwoodskiva. Lämna några centimeter i ytterkanterna för att få plats att montera fast ramen.
Ramarna gjorde jag av ohyvlad läkt. Målade med vanlig väggfärg jag hade hemma.
Skruvade fast ramen från baksidan.

16 kommentarer:

 1. Fantastisk kreativt og stilig!! Liker veldig godt det som henger over sofaen, så fine farger.. :)
  Et riktig godt nyttår til deg.
  Kristin

  SvaraRadera
 2. Fantastisk kreativt. Minns att vi gjorde halsband när vi var små av tidningspapper på detta sätt. Att rulla menar jag. Du har verkligen varit kreativ och tålmodig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja sådana pärlor har man gjort några hundra men jag tror inte jag har med det i bloggen. Få nog göra ett inlägg om det. Tack för besöket och välkommen åter!

   Radera
 3. Så fint och kreativt tur jag inte hade slängt alla mina träningstidningar så nu sitter jag och rullar för fullt :) tack för insperation...gott nytt år

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rulla på du, ha ha. När man väl börjat så... Gott nytt år!

   Radera
 4. Dom är så himla fina! Ser mig själv inte dock orka rulla så många rullar....Men iden med mindre rullar ligger på att göra listan:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade ju influensa i två veckor och då hade jag liksom inget annat att göra. Men har man en hög med tillklippta sidor ur tidningar, penna och limstift vid tv:n eller köket så kan man rulla lite då och då. När man fått in tekniken gör man 10-20 rullar på 10 min. då blir det ju några när pastan kokar;)

   Radera
 5. Imponerande och inspirerande! Gott nytt år !

  SvaraRadera
 6. Tack Alviti. Alltid kul med feedback på det man gör. Gott nytt år själv.

  SvaraRadera
 7. Vilken häftig grej. Har aldrig hört talas om det tidigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att rula papper var inte min egen idé men att sätta ihop det till en tavla kom jag på själv, likaså lamporna av pappersrullar är min egen idé som nu börjar sprida sig. känner mig lite stolt över det. Tack för komplimangen.

   Radera
 8. Vilket rullande! Men så snyggt det blev!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp det har du rätt i, väldigt många rullar. Men när man fått in tekniken kan man titta på tv samtidigt. När man fått upp ångan hinner man två i minuten. Ha ha.

   Radera
 9. Jag såg det här för ett tag sedan och har faktiskt börjat göra egna rullar, så det kanske blir en tavla någon gång i framtiden för mig med :)

  SvaraRadera