torsdag 2 februari 2012

Luffarhjärta  Jag kan inte luffarslöjd men jag skulle tro att  detta är rätt likt, det är i alla fall samma material. Dessa hjärtan kan vara fina att hänga i fönstret, montera på ett kort eller hänga på en krukkant. Plocka in en vacker gren, t.ex ormhassel och häng flera hjärtan i den. Ge bort på Alla hjärtans dag till någon du gillar! Till jul passar de som dekoration lite överallt.

Du behöver:
  •  Metalltråd. Finns att köpa som stavar på 40 cm, kallas elefanttråd och är 1,5 mm tjocka, finns på Panduro.
  • Tunnare metalltråd att trä pärlor på. Finns ibland i olika färger.
  • Glaspärlor efter smak.
  • Rundtång och ev avbitartång

Gör så här
En stav räcker till ett hjärta.
  1. Trä upp pärlor på den tunna metalltråden utan att klippa bort den från rullen..  Jag hade 30 små och 8 lite större pärlor.
  2. Vira metalltråden runt elefanttråden och fyll med en pärla för varje varv.
  3. När hela staven är dekorerad klipper du av den tunna tråden.
4. Nu är det dax att forma till ett hjärta. Börja med att böja till ett V mitt på tråden. Det kan du göra med händerna.
5. Använd rundtången och böj till ändarna till små spiraler. Ta tag längst ut på tråden och gör en böj innåt, förflytta sedan tången en bit och fortsätt böja.
6. Nu ska du ge hjärtat den slutgiltiga formen. För att få till de runda formerna kan man ta hjälp av t.ex en tabascoflaska eller något annat runt föremål.
7. Ta en liten bit metalltråd och fäst ihop. eller så binder du ihop den med sytråd och får samtidigt något att hänga upp hjärtat i.  Om du vill hänga den på en krukkant kan du böja till en lite krok som du binder fast på hjärtat alt. fäster med limpistol. LYCKA TILL!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar