Förra året gjorde jag dessa med olika smaksättningar som ingefära och kanel. Personligen gillar jag dem helt utan tillsatser, bara den fina plommonsmaken.
Nedan får du min beskrivning på hur du kan göra dessa fruktremmar.
Här finns fler roliga recept från mig.
Material:
- Plommon 10-20 st beroende på storlek
- Kniv att ta bort kärnorna med
- Mixerstav/ matberedare
- Ugn, plåt, bakplåtspapper
- Lite olja
1. Kärna ur plommonen och mixa dem. Min skål i matberedaren blev full.
2. Olja bakplåtspappret så lossnar "fruktlädret" lätt när det torkat.
Bred ut smeten jämnt. ca 0,5-1 cm tjockt. Se till att det inte blir tjockare i mitten för där torkar det långsammast.3. Sätt ugnen på 50-75 grader, gärna varmluft. Räknar med att det tar många timmar. Öppna luckan ibland och släpp ut fukt och torka av rutan som blir ångig.
4. Räkna med att kanterna torkar först. jag klippte remsor i ytterkanten först och lätt resten torka ytterligare. Det ska bli läderaktigt och inte minsta kletigt.
Här hittar du fler roliga recept från mig så som kryddnötter, röda vinbärsmarmelad, vegetarisk lasagne, örtsalt, fröknäckebröd, musli m.m.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar