tisdag 31 januari 2012

Bokstäver

Papier maché är billigt och kreativt skapande. För att se hur en papir maché-konstnär skapar kan du gå in på min kära vän Sofis hemsida, http://www.sofi.nu/. Hon är verkligen inspirerande.
Men här kommer ett tips som alla kan göra. Roliga bokstäver som t.ex kan ställas på en hylla eller limmas upp på en dörr. Kan varieras i all oändlighet med färg, form och dekor.

Blanda först till papier- maché massan. Detta måste förberedas innan. Recept på detta hittar du under etiketten Papir maché i spalten till höger. Massan ska vara lite härligt slemmig av tapetklistret och konsistensen blir nästan som att jobba med mjuk lera. Härligt!Klipp ut önskad form i kartong (leta i pappersinsamlingen). Forma pappersmassan på figuren. Man kan forma mönster på figuren med pappersmassan om vill. Låt torka. Har man bråttom kan det torka i ugnen på svag väme. Kartongen har en tendens att böja sig när den torka så man kan behöva lägga den i press. Sedan är det bara att plocka fram färger och börja måla. Man kan också använda silkespapper eller servetter som dekoration och fästa med tapetklister. För att få en stark och blank yta kan man avsluta med lager lack. HA EN GO STUND!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar