onsdag 1 april 2015

Äggskalsmosaik på hörlurerask

Ibland när man köper grejer är förpackningarna så bra att det är omöjligt att slänga dem. Mina hörlurar låg i en underbar ask som jag gjorde om och pyntade med äggskalsmosaik. Pyssel som passar bra till påskhelgen då man äter mycket ägg. SPARA SKALEN!!!!

Knoppen är gjord av ihoprullat tidningspapper och sedan målat. Dekor av en liten glassten.


Här hittar du annat pyssel jag gjort av äggskal och äggkartong

Material: torra äggskal, trälim eller annat lim som blir genomskinligt när det torkar, ask. sandpapper, hobbyfärg, lack.
När jag knäckt ett ägg så sköljer jag det och drar bort hinnan som sitter innanför skalet. Sedan får de torkar. Jag förvarar dem sedan i en ask för kommande projekt. Vi använder väldigt mycket ägg för mina barn älskar att baka.
Jag duttade svart färg på avvikande färger på asken. Pensla på lim och tryck fast äggskalen. 
Om skalen sticker ut utanför kanten kan du vänta till det torkat och sedan klippa rent kanten.
Jag gjorde en lite knopp av ihop rullat tidningspapper.

När limmet torkat kan du måla över allt med färg, jag hade svart hobbyfärg. Glömde fota det steget.  När färgen torkat slippar du med sandpapper. Eftersom ytan är ojämn kommer det bli riktigt vitt på topparna och den svarta färgen ligger kvar i skarvarna.

Såhär blir det efter slipning.

Avsluta med att lacka.

7 kommentarer:

 1. Tack så fantastiskt mycket för tipset (och de riktigt bra instruktionerna) med äggskalsmosaiken! Din blogg är en riktig guldgruva :)
  hälsn. T.A.P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj oj vilken komplimang. Tack! jag hoppas att jag kan inspirera människor till eget skapande och att det blir lättare att komma igång med bra instruktioner. Ha en fin dag!

   Radera
 2. Snacka om kreativitet! :)
  Passar ju bra såhär i påsktider!
  Jag ska snart dra igång ett återvinningsprojekt med mina fjärdeklasser, så jag passade på att kika in här för lite roliga idéer!
  mvh Git
  www.skapligtenkelt.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! det är verkligen trevligt med positiv feedback. Skapligt enkelt är ju också en sida fylld med ideer och bland de första skaparsidorna jag började titta på och få ideer från. Lycka till med barnen. Det är lättast att surfa runt på min blogg med webversionen. Ha det bra!

   Radera
 3. Vilken rolig ide och resultatet blev verkligen ursnyggt!

  SvaraRadera
 4. Vilken rolig ide och resultatet blev verkligen ursnyggt!

  SvaraRadera