söndag 6 april 2014

Ramslökspesto

Nu har ramslöken kommit upp och snart kommer även de ljuvliga blommorna som lyser som små stjärnor i skuggan. Man kan äta både bladen och blommorna och de smakar starkt av vitlök.
Det går bra att göra pesto på dessa. Vi åt det med färsk pasta och stekt lax. Det blev mumsigt.
 Du behöver
  • en  rejäl knippa ramslök,
  •  ca 1 dl olivolja,
  • en skvätt citron,
  • 0,5 dl solrosför eller andra nötter t. ex pinje, mandel, valnötter.
  • 0,5 dl riven italiensk hårdost typ permasan.
  •  Jag slängde i en liten bit squash också.
  • Salt och peppar
  • Man kan spä ut den med lite kokt vatten om den blir för tjock
                           Själv mäter jag aldrig utan kastar i lite som jag känner.
                       Kör allt i en mixer eller matberedare. Börja med den lilla mängden olja och fyll på efter hand efter tycke och smak. Smaka av med salt och peppar
                                         Blanda med nykokt varm pasta.
                                                           Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar