fredag 20 april 2012

Flexibla väggar

Det är lätt att fixa lite väggar i olika färger som man kan använda när man bygger miljöer till Barbie/Bratz. Det blir väldigt kreativt, för varje gång barnen plockar fram grejerna så blir det olika lösningar.
På påsklovet plockade min 11-åringen(snart 12) fram allt (det var längesedan nu, Bratzen var förpackade i plastpåsar för försäljning) och byggde miljöer i hela sitt rum, hon höll på i två dagar med sin kompis.  Under tiden fick jag några uppdrag, bygga en bar och måla fler väggar. Det gjorde jag så gärna.Här har jag skurit ut ett fönster och fäst upp lite gardiner. Tavlor kan man fästa med häftmassa och flytta runt.Måla med väggfärg om du har det. Det täcker bra på första strykningen och torkar fort. Har man bråttom som jag hade sist tar man hårfönen och blåser det torrt på en minut. Vill man ha mönster kan man göra potatistryck med hobbyfärg.
Materialet är en wellpapp-kartong. Väggen är ca 30 cm hög.


Denna väggen har jag tapetserat istället.. Vik tapeten runt kanten så håller det bättre. Måla/tapetsera båda sidor ev i olika färger så kan man möblera på båda sidor av väggarna.


Denna väggen är turkos på ena sidan och svart på den andra. Har man många väggar kan ställe dem kant ikant och bygga stora härliga miljöer. Mer kreativt än ett färdigt barbiehus och betydlig billigare. 

 Pyssla på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar