fredag 1 januari 2021

Bullig vas!

 Av en tomflaska, tidningspapper och tejp kan man göra mycket. Här får ni beskrivning på hur man gör en bullig vas. Min dotter och jag har pysslat med detta i jul. Enkelt och roligt. Miljövänligt och användbart!



Denna gjorde min dotter!


Fortsätt för beskrivning

Du behöver: tidningspapper, tomflaska i plast eller glas, tejp, lim, färg, pensel.

Lim: du kan använda tapetklister, trälim utspätt med lite vatten eller så kokar du eget lim på mjöl och vatten. Recept finns här.
En gammal sprayflaska blev stomme till en av vaserna.
Krama ihop stora remsor av tidningspapper och snurra runt flaskan och tejpa fast. Gör så lager på lager tills du får en form du gillar.


Täck tidningspappersbitar med lim och tryck fast. Det krävs 4-5 lager för att få en hård yta. Ett tips är att göra vartannat lager med färgat papper för då vet man hur många lager man gjort.
sista lagret kan man gör amed lite minder bitar för att få en snygg yta. Man kan också ta ett tunnare papper som sista lager typ sånt papper som är i skokartonger.

Vid öppningen får man ta små bitar av pappret för att få det snyggt.

Torka i ugn på 50 grader om du har en plastflaska i, är det en glasflaska kan man kör på 75-100 grader.
Man kan torka efter två lager och sedan fortsätta att lägga nya lager tills ytan är hård.

Om man vill kan man göra en lite tvinnad kan i öppningen.


När den är riktigt torr kan du börja måla. Man kan också klä in den med fina servetter s.k decoupage. I så fall måste man först måla vasen vit. likaså om du ska måla med ljus färg behöver du måla med vitt först. Använd akrylfärg eller hobbyfärg. Avsluta med lack.

Länkar till annat kul återbrukspyssel:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar