torsdag 22 mars 2012

Tunnbröd på grillen

Dessa tunnbröd är enkla att svänga ihop och passar bra både ute på grillen eller inne i stekpannan. Kul som mellanmål för de mindre barnen som kan kavla ut sina bröd själva och sedan steka/grilla dem. Degen kan förberedas.



Recept
1,5 dl vetemjöl
1 dl graham eller rågmjöl
1 krm salt
1 tsk bakpulver eller hjorthornsalt
25 g margarin/smör
1 tsk sirap
1 dl fil eller mjölk


(med hjorthornssalt blir de mjukare)




  1. Blanda först ihop de torra ingredienserna och jobba sedan ihop det med margarin och fil.
  2. Kavla ut runda tunna bröd på mjölat bord . Avsluta gärna med kruskavel.
  3. Grilla stek tills de fått fin färg. ÄT OCH NJUT med smör, gärna kryddsmör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar