Gör så här
- Skär purjon i bitar och lägg i matberedaren med saltet.
- Mängden salt bestämmer du själv. Vill man reducera saltet i matlagningen passar det kanske med 3-4 purjolökar och 0.5 dl salt. En smaksak.
- Mixa allt till en gröt och bred ut på en bit bomullstyg och lägg på en plåt.
- Sätt in i ugn på ca 50 grader. Låt torka tills det är hårt och riktigt torrt. Det blir som tjockt papper som man kan bryta sönder. Räkna med minst ett dygn.
- När det är torrt mixar du det igen till pulver och ditt hemgjorda purjosalt är färdigt. Jippie!
Detta är min fantastiska torkmaskin som torkat många svampar, örter, frukter och örtsalter. |
Detta blev min lilla förmiddagsfika idag. Knäckebröd med färskost, tomat och PURJOSALT så klart. Åhhhh vad mumsigt.
Åhh, ska skicka länk vidare till min styvfar som fick just en torkmaskin av mig i födelsedagspresent iår !
SvaraRaderaVad kul, ja en torkmaskin kan man ha till mycket. Purjosalt kan du variera i all oändlighet genom att byta ut purjon mot olika grönsaker och örter.
SvaraRadera