onsdag 16 juli 2014

Strandväska av virkade plastpåsar

Denna väskan virkade jag i vintras och förra veckan när det var varmt invigdes den. Den är virkad av plastpåsar från diverse butiker. Jag klipper dem i långa remsor. Jag har tidigare visat hur man gör detta i en liten video. Plarn, hur du klipper remsor
 Upptäckte att den töjdes ut när jag packat den och blev lite väl lång, hängde långt ner på benet. I skrivande stund är detta nu åtgärdat.

 Mönstret heter snäckor av stolpar. Om du fortsätter neråt sa har jag lagt ut en bild på mönsterbeskrivning och bild på virkboken.
 Axelremmen är virkad med stolpe, luftmask stolpe, fram och tillbaka till önkad längd. 
 Det jag gillar med att virka i plastpåsar är att det inte behöver vara så perfekt. Man kan improvisera lite. Jag virkade en stor rektangel som jag sedan virkade ihop så det blev en tub/cylinder. Sedan virkade jag ihop botten så att skarven kom mitt bak.  Nu när jag gjorde om axelbanden så sydde jag fast dem med symaskin 10 cm ner inuti väskan. blev stabilare än innan då jag bara hade virkat fast dem i ovankanten.
 Ja, här finns Elgiganten, netto, Stadium, H&M, Indiska m.fl representerade. om det är trögt med virknålen mot plasten kan du olja den lite.
Här är annat jag gjort av remsor från plastpåsar
Förvaringslåda dekorerad med vävda remsor
Hjärta, av alla stumpar som blir över.
Tandborstmuggar, invirkade glasburkar
mormorsrutor
Virkad kuvertväska
 Fortsätt så kommer mönstret.

Denna boken har beskrivningar på en massa olika tekniker. Det är inte mönster på kläder utan mer som undervisning. Finns även mönster på små blommor och sånt. Kostade ca 149 kr på akademibokhandeln.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar