fredag 3 maj 2013

Vas av tidning och skjöljmedelsflaska

Med liknande teknik som jag använt till armbanden har jag gjort vaser. Hade två lite spruckna vaser som var på väg till glasinsamlingen och till en annan kapade jag en sköljmedelsflaska.

 En spräckt vas, en blå glasvas jag tröttnat på  och några tomflaskor har jag gett nytt liv.


Jag har rullat tidningspapper till långa rullar, se tidigare inlägg om arband eller grytunderlägg. Sedan plattar jag till rullarna och limmar och lindar dem runt vaserna. På den ena har jag lagt pappersrullarna kan i kant och på den andra lite omlott. Kant i kant blir bäst tycker jag.


Målning: steg 1
Måla vitt. Jag använder gesso. Låt torka.
steg 2
Måla färg, gärna i olika nyanser. Jag använder akrylfärg. Låt torka.
Steg 2
Måla på en mörk färg. Låt inte torka.
Steg 3
Torka av med en fuktig trasa.
steg 4
Nu är det färdigmålat. Den mörka färgen framhäver strukturen när den fastnar i skarvarna.
Avsluta med att lacka.


                                        Det blir lite afro-style över det och det gillar jag.

7 kommentarer:

 1. Vilken fin blogg du har! Massor av återbruks inspiration:-) Diskett smyckena var tokfina! Gillar också dina papperspyssel främst pappers lampan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för komplimangen. Alltid roligt att få uppskattning. Hoppas jag kan fortsätta att inspirera dig. Ha en skön långhelg.

   Radera
 2. så häftig ide , kommer jag att testa ..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lycka till! även om man använder samma teknik så kan ju resultaten bli så helt olika. Vore kul att se ditt resultat sedan.

   Radera
 3. Jag har hittat din blog på Pinterest! Jag studerar svenska på ett universitet i USA och jag ska läsa dina artiklar över sommaren. Jag kan läsa och prata bara lite svenska, men att lära mer ska hjälpa mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj vad roligt. Är du intresserad av hantverk också? Var bor du? Förra året var jag i Duluth i Minnesota. Det var ett exchangeprojekt i fotboll/soccer. Det heter sistercitysoccercup. Imorgon kommer en amerikansk tjej från duluth och ska bo hos oss i 2veckor. Totalt kommer 100 amerikaner som ska bo i olika familjer. That will be fun. Thanks for visiting me. Hope you will get som inspiration and learn some swedish.

   Radera
  2. Oj vad roligt. Är du intresserad av hantverk också? Var bor du? Förra året var jag i Duluth i Minnesota. Det var ett exchangeprojekt i fotboll/soccer. Det heter sistercitysoccercup. Imorgon kommer en amerikansk tjej från duluth och ska bo hos oss i 2veckor. Totalt kommer 100 amerikaner som ska bo i olika familjer. That will be fun. Thanks for visiting me. Hope you will get som inspiration and learn some swedish.

   Radera