tisdag 27 mars 2012

Pimpade snusdosor

Snusdosor är egentligen små fina askar värda att bevaras och återanvändas till något bättre. De flesta är utrustade med en liten extra förvaring på locket för begagnade portionssnusar. Hotta upp dem med färg och glittriga stenar och använd dem som förvaring till t.ex hörlurar+simkort. Måla fiskar på dem och använd till tafsar + krokar och några daggmaskar. Har du diskat ur dem ordentligt kan du ha några tamponger + ett par ipren.
Paljetter och stenar har jag köpt på Panduro. Först målade jag med vanlig hobbyfärg men den var för plastig och fäste inte riktigt. Dessa har jag först målat med vit grundfärg (för snickeriarbeten). Sedan har jag målat tunt med hobbyfärg, strukit på lite glitter lim och sist har jag lackat överallt, även över stenarna så sitter de fast lite bättre.
Dessa är målade med en lacknafta baserad guldfärg. Avslutade även här med klarlack (vattenbaserad).


En del har fler än ett simkort att hålla reda på, hörlurarna trasslar ihop sig i fickan, här har du lösningen.


Ibland vill man inte ta med sig hela förpackningar av piller, tamponger m.m. Här finns plats för en dagsranson under lingonveckan:)

Visst är det kul med återvinning. Skriv gärna här i bloggen om du kommer på något bra användningsområde.

4 kommentarer:

 1. Tack! Såg du även snusburksfejsen i papier mache? Jag har nu samlat en hel plastback med dosor som jag ska komma på ngt kul med.

  SvaraRadera
 2. Aaah!! Vad fiffigt!! Jag har sparat snusdosor i flera år (att fylla med sand och använda som tyngder när jag klipper tyg etc) , nu har jag ett nytt sätt att använda dom på. TACK!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra. Jag samlar också mina snusdosor, har en hel låda nu, känns lite förskräckligt. Ska komma på något nytt sätt att använda dem. Funderar på en adventskalender till jul.

   Radera