Här kommer en lite instruktion:
Smält chokladen över vattenbad. Jag har köpt en jättefiffig gryta på Lagerhaus. Den är dubbel, undergrytan med vatten och övergrytan med choklad. Inte en vattendroppe får hamna i chokladen för då blir det grynigt.
Tips på fyllning: lika delar choklad och grädde som grund. Hetta upp grädden och lägg i hackad choklad, rör tills det smält. Tillsätt sedan smakämnen. T.ex tinade mosade hallon, krossade polkagrisar, chili, lakrits, citrusskal, kaffe m.m. Om du tillsätter likör så ta bort motsvarande mängd med grädde så det inte blir för löst. Man kan säkert koka kola till lite mjuk-seg konsistens och fylla med. det är bara att testa sig fram.
Nu är formarna fyllda. Jag använde helt enkelt en tesked.Vet att många spritsar i fyllningen. Lämna någon mm så att du får plats med ett sista lager choklad som bildar pralinens botten. Låt stelna i kyl eller frys.
Smält ny choklad. Täck fyllningen och släta till. Låt stelna igen innan du ploppar ut dem.
Ingen pralin gick sönder när jag tog ut dem. Imorgon ska jag göra med mörk choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar