För att göra fruktremmar behöver du:
Frukt, honung, citron, mixer, spis, helst teflonbakpapper.
Gör så här:
Mixa frukten med lite vatten till ett fint mos, t.ex två äpplen och 1-2 dl röda vinbär. Koka upp moset med nån matsked honung och pressad citron. Häll ut allt på ett teflonbakpapper, bred ut det med en slickepott till en fyrkantig jämn form några mm tjockt. Sätt in det i ugnen på ca 50 grader och låt torka över natten. Det ska bli segt, inte sprött. Man kan sätta en träslev vid ungslocket så att det inte stängs riktigt för att ge lite luftcirkulation. Det blir förmodligen kondens på ugnslocket, torka av det med en handduk.
När det torkat färdig lyfter du försiktigt bort det från teflonduken och klipper det i remsor. De bruna remsorna är med nektarin, äppel och katrinblommon. Mumsiga!
Förvara i glasburk. Lycka till!
åh! såg jätte smaskigt ut! :)
SvaraRaderaJa, hela min familj gillade dem!
SvaraRaderaSpännande, detta måste testas!
SvaraRaderaJa det måste du absolut göra. Kul att pröv sig fram med olika kombinationer. Jag gjorde med äppel kanel och färsk ingefära en gång. Det var inte gott som skulle kunna tro, tog nog för mycket ingefära. Lycka till!
SvaraRadera