fredag 27 april 2012

Musli- superlätt och supergott

Hemmagjord musli blir bara så himla gott...och nyttigt om man vill. Då kan man välja precis de fröer och nötter man gillar bäst och blanda ihop. Idag tog jag solrosfrö, havrekärnor, cocosflingor och linfrö samt honung. Det är också gott med hackade nötter och pumpafrö. Njut det med naturell youghurt och bär eller fruktsallad till frukost. Mums filibaba!

Gör så här:
  1. Lägg allt i en stor stekpanna utan fett.
  2.  Hetta upp och när det börjat rosta d.v.s att man märker att det börja ta lite färg, då klickar man i någon tesked honung och rör om tills allt blandats. Håll koll så det inte bränner.
  3. Låt svalna,när det blir kallt märker du att det blir lite krispigt
  4. Häll upp i burk


Jag tror att det blir gott som strössel på glass också. Testa får du se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar