fredag 22 januari 2016

Återbruka skokartonger!

Jag älskar skokartonger!!! Helt omöjligt att slänga. Det är sååå kul att måla dem, göra decoupage på eller pynta på annat sätt. Här kan man släppa loss och fantisera för blir det inte bra är det bara att slänga på återvinningen igen, kostnaden är 0 kr. Har man däremot köpt dyra stommar på t.ex Panduro så kan man lätt drabbas av prestationsångest.
Mina lådor används som förvaring till alla mina hemgjorda smycken. Här visar jag några av mina samt hur man går till väga med äggskalsdekorationen.


 Äggskalsdekor på locket. Se beskrivning längre ner på sidan.
 Här är det först servettdecoupage och sedan målning på fri hand med Poscapennor.
 Målat hela asken först och sedan målat mandala på fri hand och sedan lackat.
 Klippt ut bilder ut Kicks sminktidning och gjort decoupage av dem. Målat dekor med glitterlim och sedan lackat.
 Målat och gjort mönster med stämpeldynor. Sedan målat mandala på fri hand.
 Servettdecoupage.
Servettdecoupage. Guldkanterna är gjorda av pappersrullar från dagstidning som jag limmat på som dekor och sedan målat i guld. Knoppen är också av en pappersrulle som jag rullat ihop till en knopp. 
Grundmålat och sedan målat mönster på fri hand.

Länkar till annat kul att skapa:

6 tips på barbiemöbler av kartong

paket av toarullar

Presentpapper med potatistryck

32 tips på återbrukad kartong


 Fortsätt för att se hur jag gjort äggskalsdekoren som är på den första bilden.

 Krossa torra äggskal. När du ta till vara på skalen ska du försöka dra bort den inre hinnan innan du lägger dem på tork.

 Pensla lim på locket och strö på äggskalen. När det torkat ser du om det blivit bra. Om det ser glest ut kan du pensla på mer lim och strö på mer äggskal.
 När limmet torkat ska du måla över ett lager med lim utsätt med lite vatten. Nu har du en hård yta och äggskalen sitter fast ordentligt.
 Jag använde dessa färgerna. Flytande vattenfärger med hög koncentration av pigment. Ayeeda ink. Köpta på www.pysseltagen .se
Droppa på färgen lite här och där och spraya sedan med vattenflaska så sprids färgen. Efter det tar jag hushållspapper och duttar av överflödig färg.
 
När färgen på locket torkat stryker jag försiktigt med lite guldfärg på penseln över skalen. Bara så att det blir färg på de ojämna toppytorna.
  Dekoren på kanten är gjord på fri hand med glitterlim från Panduro.
Avslutar med att lacka allt. Jag hade blandat guldglitter i lacken så att hela lådan blev lite glittrande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar