torsdag 18 juni 2015

Midsommarkrans

                         GLAD MIDSOMMAR!
Jag äääälskar blommor och jag tycker det är underbart roligt att göra kransar till midsommar. På midsommarfesterna när barnen var mindre var det jag som gjorde kransar till alla barnen. Då slapp jag skrubba potatisen he he. I år jobbar jag på midsommar så jag gör några kransar ikväll och förvarar dem i kylen i en plastpåse som jag sprejat vatten i. Förhoppningsvis vill barnen ha dem imorgon trots att de är tonåringar.
 1. Plocka mycket blommor. Klipp ner dem till små korta skaft 4-6 cm. 
 2. Som stomme har jag ståltråd och jag binder med syntetisk tråd. Använd inte bomullsgarn för det töjer sig när det blir fuktigt och då håller inte kransen formen.
 3.Klipp av en bit ståltråd som är nån dm längre än omkretsen på ditt huvud. Klipp av en meter snöre. När snöret tar slut knyter du fast en ny bit. Det är svårt att binda om man har flera meter att hålla reda på.
4. Knyt fast en liten blomma en bit ner på ståltråden (bra att ha en ände att fästa med i slutet).
 5. Lägg sedan en till två blommor i taget strax nedanför den första blomman och dra åt ett varv med snöret runt blommor och ståltråd.  Vill du ha en tjock krans binder du fast fler blommor i taget. Fortsätt så och snåla inte med snöret, bind ett varv runt varje blomma.

 6. När du kommit en bit på väg kan du hålla den runt huvudet och testa hur mycket till som behövs. Tänk på att kransen blir lite större efter ett tag då skaften minskar i volym när de inte får vatten.
7. Avsluta med att tvinna ihop ståltrådsändarna och och gör en knut runt kransen med tråden.
Jag förvarar min krans i kylen över natten. Har lagt hushållspapper i botten på en stor plastpåse och sprayat den våt. Spraya även kransen och stoppa in den i påsen.

Här hittar du fler kransar jag gjort och lite annat blomsterpyssel.
blomsterkransar
Frölåda
Stråkrona
Lammöronros


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar