fredag 15 maj 2015

Diadem av plastpåseblommor

Man kan gör små söta blommor av mjuka plastpåsar och sedan fästa dem om ett diadem eller gummiband. Var på stan härom dagen och såg att de sålde hårprydnader med blommor överallt. Spar slantarna och gör eget hårpynt.
Här är en länk till andra saker jag gjort av plastpåsar som t.ex duschdraperi, virkade väskor, vävda väskor blommor m.m.:återbrukade plastpåsar

Fortsätt för beskrivning blomsterdiadem:
Du behöver: plastpåsar, sax, gummiband eller ståltråd och blomstertejp. Du kan också fästa på ett diadem du har hemma eller på en gummisnodd för att ha till tofs.
 Klipp ut små fyrkantiga bitar av tunna plastpåsar. Klipp ca 8 st ca 6 x 6 cm. storleken avgör storleken på den färdiga blomman. Klipp ut en 15 cm lång remsa som du ska knyta med.
 Lägg de åtta bitarna på varandra och vik som ett dragspel. Knyt med remsan på mitten. klipp inte av plastremsorna för dem ska du ha att knyta fast blomman på diademet.
 Dra nu blad för blad in mot mitten så blir det en blomma. samma metod som man gör blommor av servetter. Länk till servettros
 Om du vill göra ett diadem kan du böja till en bit ståltråd och sedan klä in den med blomstertejp eller tygremsor + lim.

 Knyt fast blommorna på diademet. Du kan också bara ta en bit gummiband och knyta ihop som diadem.
Intresserad av att göra smycken av återbruksmaterial? Här är en länk till smycken jag gjort (34 inlägg): återbrukssmycken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar