onsdag 19 december 2012

Virkad filt med mormorsrutor -min stolthet!

Virkade denna förra vintern. Hittade mönstret i en veckotidning och blev helt såld. Vilka färger!! Jag virkade en del när jag var barn men sedan dess har det inte blivit många gånger. Men en morsmorsruta är lätt att lära sig och snart kan man mönstret i huvudet och behöver inte tänka så mycket.


Tävlingsmänniska som jag är tog jag tiden när jag virkade en ruta och sedan försökte jag hela tiden slå det. Tror jag var nere på en kvart ungefär. 


Garnet heter Delight. Jag beställde det på Garnstudio AB. De har även beskrivningen. tel: 031-913020, www.garnstudio.com

Det går åt följande av garnet Delight:
250 g nr 10, oliv-rost-plommon
50 g nr 08, grön-beige
50 g nr 09, turkos-lila
50 g nr 11, syren-grön

Garn Fabel - svart
200 g nr 400
Till kant och att virka samman rutorna.

5 kommentarer:

 1. Vilken vacker filt du gjort, härliga färger:) /Camilla

  SvaraRadera
 2. Tack snälla! Det var mycket jobb men absolut värt mödan. Jag virkar ju inte så ofta så för mig är det verkligen något att vara stolt över.

  SvaraRadera
 3. Nu kunde jag inte låta bli, har precis kommit hem från garnaffären med garn till denna underbart vackra filt. Bilder kommer på bloggen vartefter :) Ha en fin kväll /CAmilla

  SvaraRadera
 4. Vad kul! Ska du virka den i samma färger? Det är en annan tjej i Mönsterarkivet som virkar den i annan färgskala. ska bli spännande att se.

  SvaraRadera
 5. Ja jag har valt samma färgskala som du gjort den i. Har börjat lite grann nu och den verkar rolig att virka..

  SvaraRadera